linnmichelles.blogg.no -

 • Hover Effect
 • Hunden vår Freia, er en Bichon Havanais

  17.12.2016 kl. 14:15

  Hunden vår Freia, er en Bichon Havanais. Så jeg tenkte å informere litt om denne fantastiske herlige rasen som vi har forelsket oss i! ❤  Her har du lille trulte som snart skal få seg en omgang med børsten og kammen.


  Bichon Havanais kommer fra Cuba. I likhet med slektningene Bichon Frise, Puddel og Toy-puddel stammer også Bichon Havanais fra rasen Malteser. Før i tiden, da vannspaniel-typen ble brukt som arbeidshund, med oppgaver som å apportere fugler fra vannet, ble Havanaisen bare brukt som selskapshund. Den ble også brukt som sirkushund.. Bichon Havanais er meget lærevillig, aktiv og kjærlig, med en høy levealder.

  En Havanais er en liten robust hund med lett spenstig gange som avspeiler dens livlige gemytt. Forbeina er kortere enn bakbeina og "skipper" derfor bortover når den både løper og går vanlig. Rasen er røytefri og allergivennlig siden pelsen ikke inneholder fett, den lukter da heller ikke hund. Pelsen er som håret mitt og ditt, og den mister derfor hår slik vi mister hår. Pelsfargen finnes i alle slags farger og kombinasjoner.

  Bichon Havanais er egnet som en familiehund, den er veldig livlig og elsker å være midtpunktet! Rasen er veldig snill og rolig, og den søker kontakt når den ønsker kos, noe den aldri blir lei av! Om du lurer på hvor Havanaisen din er hen i huset, så kan du bare snu deg, så står den mest sannsynlig bak ryggen din nede ved føttene dine. Apropos føtter, Havanaisen følger etter de den er glad i, man føler at man alltid har den ved siden av føttene. I starten kan det føles vanskelig å ikke tråkke på den lille rakkeren, men etter hvert så lærer man seg å gå rundt i huset med en Havanaiser limt til føttene.  Freia er litt over 5 måneder, hun er kjempe aktiv, rampete, lydig, herlig, kjærlig og kosete.


  Den er en nysgjerrig liten hund som vil få med seg alt som skjer, og den elsker å ha muligheten til å se ut vinduet eller ligge høyt oppe på sofaryggen. Havanaisen liker godt å gå tur, men har ikke et stort behov for høy aktivitet. Det som er så fint med rasen, er at den tilpasser seg, den sier aldri nei til en fjelltur eller joggetur, samtidig som den heller ikke sier nei til å slappe av på sofaen. Den passer godt i både hus og blokkleilighet. Den elsker å få lov til å bli med på det familien skal, nesten uansett hva dette er. Den liker sjeldent å være lenge alene siden den er meget sosial!

  Havanaisen er en meget intelligent hund, og sammen med dens store nysgjerrighet og lysten på nye utfordringer, gjør at den er lett å dressere. Den egner seg også godt til dressur og agillity. Det sjarmerende skuespillertalentet har nok hunden fortsatt i behold. Selv om hunden er liten, så har den en veldig stor personlighet. Om du skaffer deg en liten Havanaiser, så har du skaffet deg en stor hund i hus! Ikke undervurder denne lille tassen ❤  ...og sånn ser Freia ut når hun er børstet og pyntet ❤


  -Michelle

  #BichonHavanais #Havanais #Valp #BichonHavanaisValp #Hund #HundeRase #Husdyr

   

  Hamsteren vår, Elfman

  30.11.2016 kl. 12:29


  Jeg og samboeren er heldige eiere av denne lille sjarmøren her.. Elfman er en syrisk hamster, han er født i februar 2016 og er kjøpt i fra dyrebutikken på Strandtorget på Lillehammer. Da vi dro for å sjekke ut hamstere var det ingen tvil om at vi ville ha akkurat han! Da hun som jobbet der viste oss de forskjellige hamsterne måtte hun vekke de siden det var dagtid, altså nattetid for hamstere. Elfman våknet til, glanet bedagelig ut i luften, sniffet nysgjerrig på fingrene hennes når han fikk øye på de, for så å klatre sakte men sikkert opp i hånden hennes. Dette er et flott tegn på en rolig og snill hamster! Hun som jobbet der kunne også en del om de forskjellige rasene, og visste når de var født osv. Dette var veldig viktig for oss siden vi allerede hadde bestemt oss for rase og at vi ikke bare skulle kjøpe oss hamster for å ha han som utstilling. Vi ville ha et kjærlig kjæledyr!  Elfman er en veldig bedagelig og rolig fyr. Han bryr seg ikke om man roter rundt i buret hans, stryker han eller plukker han opp, dette er nok fordi vi gjorde han vandt til dette fra han kom i hus. Etter at han hadde blitt vandt til det nye hjemmet sitt da selvfølgelig.. Da han var ny i hus var han veldig hyperaktiv som hamstere flest, men han var alltid vennlig og kom mer enn gjerne ut av buret og opp i hendene våre. Nå i dag har han allerede roet seg en del ned. Han er veldig glad i tv'en siden den "flasher" forskjellig lys og lager forskjellig lyd hele tiden. Så han kan sitte på fanget å glane på tv'en sammen med oss, noe som er veldig koselig!

  Når vi vasker buret hans har han en liten ball han løper rundt inni, siden han er såpass liten så får han ikke lov til å løpe rundt helt fritt. Pluss at han har en lillesøster, hunden vår Freia, som ikke er så liten og ansvarsfull ovenfor stakkars lille Elfman. De har fått hilse på hverandre flere ganger, og det går faktisk bra. Freia er roligere enn normalt men selvfølgelig veldig nysgjerrig og Elfman bryr seg egentlig ikke så mye ;)  Hvorfor navnet Elfman? Fordi Cameron har et band han liker veldig godt, et av favorittbandene hans, som heter Oingo Boingo. De var veldig populære på 80-90'tallet og driver dessverre ikke på lenger. Siden Cameron er en stor fan, introduserte han meg for bandet, og jeg har jammen meg blitt en fan selv.. Vokalisten i dette bandet jobber nå tett sammen med Tim Burton, og om du noen sinne har sett én eller flere av filmene hans har du altså hørt musikk produsert av denne vokalisten. Denne vokalisten heter Danny Elfman og er nemlig en ginger :D  Elfman er ganske vittig! Hver kveld når han våkner til, og vi er hjemme, så setter han seg ved mat skålen sin og glaner ut i stua. (Vi har buret hans i gangen inn mot stua) Han sitter bom stille helt til vi går og henter mat for å helle opp i skålen hans. Han vet hva han vil da, for å si det sånn ;) Vi storkoser oss sammen med Elfman og er kjempe glade for at han kom inn i livet vårt! Han er en søt og super fyr som vi elsker!

  -Michelle

  Vis flere innlegg

  hits