ET GODT FORSLAG TIL PSYKISK SYKE SOM ER I ET KJÆRLIGHETSFORHOLD

 • 13.12.2016 • 13:08

Det er ikke alltid like lett å være i et forhold der noen sliter psykisk. Om det enten er den ene eller begge som sliter, så er det altså ikke alltid like lett.. Det krever en del forståelse, tålmodighet, åpenhet, ærlighet og kommunikasjon. Det er så utrolig mange måter å slite på, med forskjellige faktorer som spiller store roller. Man har for eksempel alle de forskjellige diagnosene, både fysiske og psykiske, kroniske og ikke-kroniske. Man har faktorer som minner og opplevelser, både de man husker og de som ligger i underbevisstheten, også har man jo genetikk..
(Psykiske lidelser kan også kategoriseres under fysiske lidelser. Det psykiske har fysisk utslag på kroppen.. Som man kan brekke et bein, kan man også brekke sjelen! Jeg måtte bare skrive det sånn jeg gjorde for å få frem begge poengene)

Uansett, det er altså mange forskjellige måter man kan slite psykisk på, noen sliter forskjellig og andre sliter likt.. Jeg sliter en del psykisk, og det gjør samboeren min også. Noen ganger på grunn av det jeg sliter med, så kan det komme sårende og tunge ord ut av munnen min når jeg har en dårlig dag. Ting som for eksempel: "Du trenger ikke være her lenger om du egentlig ikke vil. Jeg skjønner om du vil flytte hjem igjen til Skottland, for det kan ikke være godt å være i et forhold med noen som meg. Liker du meg egentlig? Jeg skjønner om du ikke gjør det. Bare dra om du vil, jeg vet du vil innerst inne. Jeg klarer meg alene" Dette er ting jeg absolutt ikke mener! Men som dessverre kommer ut på grunn av diverse problemer jeg har.

Når jeg sier ting som det der, så sårer det selvfølgelig samboeren min, og det som er så dumt er at jeg egentlig mener det motsatte, jeg VIL at han skal bli, jeg VIL at han skal like meg og like å være i et forhold sammen med meg til tross for mine psykiske lidelser! Jeg vet jo innerst inne at han vil alt dette, men på grunn av det jeg sliter med så kan jeg nå og da føle meg helt mutters alene og veldig sterkt misslikt uansett hvor god og fantastisk samboeren min er mot meg. Det er da vi trenger en løsning! For det er jo ikke rettferdig mot han, og heller ikke mot meg. Jeg må jobbe med å bli sterkere og ikke si sånne ting men heller si hva jeg er redd for, mens han må ha rom for forståelse og tålmodighet..ET VELDIG GODT FORSLAG

Når jeg sier ting til samboeren som sårer, så sier jeg ofte ikke unnskyld. Ofte så forklarer jeg ikke hvorfor jeg sa alle de tingene jeg sa, også går dagen bare videre. Ting roer seg, og vi har det bra igjen.. Selv om han vet at jeg egentlig ikke mener alle de tingene, så er jo ikke dette bra eller riktig, for man burde jo være åpen og ærlig med hverandre, også må man gi og ta! Det er når ting som dette skjer, at vi tyr til et veldig godt forslag en gammel venn av meg la frem på bordet for noen år siden.

Ofte når jeg sier ting jeg ikke mener til mine nærmeste, så har jeg i tillegg en stolthet herfra og til månen. Det er ikke bare stoltheten min som er problemet, jeg har også i tillegg en utrolig dårlig samvittighet! Rett og slett en skikkelig skamfølelse! Noe som også gjør det vanskligere for meg å prate åpent og ærlig. Jeg føler at jeg vil miste kontrollen om jeg legger meg flat, og jeg vil sette meg selv i en alt for sårbar situasjon der hvem som helst (til og med samboeren) kan dra utnytte av den sårbarheten. Jeg vet at dette er en helt feil tankegang, men dette er altså noe av hva jeg sliter med. Jeg jobber hardt med saken, men det er veldig vanskelig. Hoved problemet mitt er jo at jeg ikke vil bli såret selv, det er en dum beskyttelsesmekanisme som dessverre går litt over stokk og stein. Men sånn er det rett og slett når man gang på gang har blitt såret på forskjellige alvorlige måter opp igjennom livet.

Det jeg ønsker mest av alt er å kunne si unnskyld etter sånne episoder. Dette er altså målet mitt! Men siden hjernen min har bygget opp en merkelig vegg rundt noe så enkelt som å si unnskyld til den aller nærmeste jeg har i livet mitt, så må vi ty til andre ting for å kunne rive denne veggen helt ned! Jeg må kjempe meg igjennom alle disse irrasjonelle tankene, for jeg klarer jo å si unnskyld for alt annet, men når jeg faller ned til mitt aller mest sårbare der jeg er livredd for å bli forlatt, så klarer jeg altså ikke å heve meg over stoltheten min.. Du lurer kanskje på hvorfor jeg har lagt til et bilde av mange forskjellige emojier i et slikt innlegg? Det er simpel tenn fordi en sånn type emoji gjør at jeg og Cameron samarbeider bra sammen!

Det jeg prøver å gjøre, er å lure hjernen min til og etter hvert kunne si unnskyld for det jeg sa. Men siden jeg ikke er "helt der" enda, så må jeg jo starte med en ting. Jeg og samboeren har valgt ut én bestemt emoji sammen (for eksempel en pingvin) som betyr "Unnskyld kjære, jeg mente ingenting av det jeg nettopp sa, jeg tar tilbake alt og jeg setter veldig stor pris på at du er her, jeg elsker deg". Jeg starter altså med å sende bare denne ene emojien, der vi begge vet hva den betyr. Etterhvert, så kan jeg sende den mens jeg ser han inn i øynene. Så kan emojien kan gå over til en tekstmelding, for så å gå over til målet mitt, at jeg faktisk sier hva jeg føler rett ut! Jeg aner ikke hvor lang tid dette kommer til å ta, kanskje en gang i fremtiden midt i kampens hete, så sender jeg ingenting. Dette vil jo gå opp og ned. Men, noe jeg alltid har i bakhodet er målet mitt som jeg vet jeg kommer til å nå en dag!

For oss, så er det små museskritt som dette som hjelper oss igjennom tunge ting. Dette trenger absolutt ikke å hjelpe alle og en hver, siden alle er forskjellige. Men dette hjelper i hvert fall oss.. Kanskje det også kan hjelpe deg, om du og din kjære sliter med noe av det samme? Det er i alle fall et veldig godt forslag etter min mening :)

-Michelle

#PsykiskeLidelser #Forhold #Kjærlighetsforhold #Unnskyld #ViktigÅSiUnnskyld #Forslag

 

 • Hover Effect • 8 KOMMENTARER


 • Jannike Nilsen


  13.12.2016 kl.13:14

  Er utrolig viktig å si unnskyld.. det gjør noe med stemningen og hvordan partner oppfatter deg! Veldig bra innlegg :)

  Linn Michelle


  13.12.2016 kl.13:39

  Jannike Nilsen: Absolutt! Tusen takk :)

  Victoria Larsen


  13.12.2016 kl.13:21

  Håper du får en fin Tirsdag :-)

  Linn Michelle


  13.12.2016 kl.13:39

  Victoria Larsen: Takk og i like måte, Victoria :)

  liveterherlig93


  13.12.2016 kl.14:37

  ha en fin tirsdag:)

  Linn Michelle


  13.12.2016 kl.15:10

  liveterherlig93: Takk og i like måte :)

  Cameron


  13.12.2016 kl.19:01

  You are struggling a lot and you have already worked so hard with it, and I'm happy to be here to help you. Little steps are what it takes of course. I'm proud of you 💜

  Linn Michelle


  14.12.2016 kl.15:27

  Cameron: I'm proud of you too, who sticks through everything with that much understanding and caring! <3 We are both here for each other! I'll always work hard for us! Love you.


  SKRIV EN KOMMENTAR


  hits