linnmichelles.blogg.no -

 • Hover Effect
 • GODE MINNER FRA INNLEGGELSEN

  10.12.2016 kl. 13:30

  Selv om innleggelsen min ved DPS døgnavdeling på Jessheim var veldig tung og vanskelig, så har jeg allikevel mange gode minner fra den tiden. Alle menneskene jeg møtte, diverse koselige og artige hendelser og alle utflukter og turer er noe som jeg alltid vil tenke tilbake på med et smil om munnen. I starten var alt veldig skummelt, det var rett og slett skikkelig fælt! Men etter jeg ble kjent med flere av pasientene, de som jobbet der og de forskjellige rutinene, så var det faktisk ikke så ille lenger. Jeg ble varmere i trøya og begynte å føle meg mer komfortabel med det faktum at jeg faktisk var innlagt på et psykiatrisk sykehus..

  I tillegg til samtaler, behandlingsplan, tabletter, obligatoriske oppgaver, eksponering og forskjellige teknikker for å takle ditt og datt, hadde vi også turer, utflukter og koselige stunder. Vi ble på en måte et lite samfunn inni vår egen lille boble. Det som var skummelt var at man kunne bli litt for komfortabel med hele greia, at DPS ble et trygt hjem man ikke ville ta steget ut av. I stedet for å presse seg til og for eksempel gå til butikken uten et angstanfall, så var det bedre og lettere å være inne på døgnavdelingen enten på rommet sitt eller i "miljøet" sammen med andre pasienter..

  Men, det gikk seg til etterhvert det også, når man gradvis begynner å bli bittelitt bedre, så forstår man at man må presse hardt og jobbe masse selv! Man forstår bedre hvordan man kan gjøre dette selv og hvordan man kan bruke de som jobber der. Til slutt, når man heller vil være hjemme på perm eller ute på noe annet, da har man kommet langt, det er et veldig godt tegn! Jeg må ærlig innrømme at det å være innlagt var en super tung erfaring, jeg er enda ikke der jeg vil være, men innleggelsen var et lite "spark i rumpa" for å kunne komme meg ut av et dypt svart hull. Nå i dag går det i hvert fall sakte men sikkert framover.

  Jeg er glad jeg ble innlagt. For nå har jeg erfaringer, teknikker og en tankegang som er verdt mer enn du aner! Jeg sliter fortsatt, jeg er fortsatt i intensiv terapi, men det å ha en innleggelse i ryggen, det styrker meg personlig svært mye! Til tross for hvor hardt det var, så har jeg som sagt også fine og herlige minner derfra. Her er noen av de:  Vi dro til Amadeus dyrepark en onsdag, siden onsdag var "tur-dag". Det var en kjempe koselig dag med masse latter og glede. Dyr er skikkelig terapi! Det er rart hvordan det å ha kontakt med et dyr gjør så godt i sjela.. Det kan jo være et tips til en tung sommerdag, dra til en dyrepark..
  Jeg var innlagt på sommeren, den aller første dagen min var den 01.06.2015. Så det var veldig varmt under oppholdet mitt.. En veldig varm dag så bare måtte vi åpne opp vinduene i storstua, og en fugl kom flaksende inn! Hysteri, latter og et komisk oppdrag ble satt i gang! Pasienter og ansatte prøvde så godt de kunne for å få ut denne stakkars fuglen. Det gikk til slutt, og vi alle fikk noe å smile og le av! Noe som tydeligvis er veldig viktig på et sted som dette, slike opplevelser er lett å ta for gitt :)
  Da jeg var innlagt var det en del jenter der rundt min alder. Jeg fikk noen gode vennskap der jeg kunne være meg selv 100%, ingen dømming pluss en veldig god forståelse for alt. Det er lett å dra hverandre ned når begge parter i en relasjon sliter, men noe jeg oppdaget da jeg var innlagt, er at det også kan være lett å bygge hverandre opp! Vi hadde mange koselige kvelder der vi drakk te og pratet både seriøst og useriøst, mens vi flettet håret til hverandre. Skikkelig koselig var det!
  Under oppholdet mitt tok jeg også en tatovering. Ikke inne på DPS selvfølgelig ;) men på Studio16tattoo på Jessheim. Den er plassert på siden av venstrelåret mitt og er en Lord of the Rings tatovering. Den har mange forskjellige betydninger, hoved betydningen er jo at det er en LotR tatovering, jeg ELSKER alt som har med LotR å gjøre! Men det er også et minne og en betydning fra tiden inne på sykehuset..
  En annen kjempe fin onsdagstur vi dro på var til den Botaniske Hagen i Oslo. Det var en veldig hyggelig dag ute i sol og varme. Det er viktig med frisk luft, det er viktig og ikke stenge seg inne. Jeg føler meg alltid litt lettere psykisk etter å ha tilbrakt noen timer ute i frisk luft.. Det andre bildet helt til høyere er et bilde fra uteområdet / hagen på DPS døgn. Jeg tilbrakte mange timer ute i sola i den hagen. Enten så satt jeg og pratet med en god venn eller hadde samtale med psykolog, eller så slappet jeg av og slikket sol mens jeg sorterte tanker med musikk i ørene.. En av aktivitetstimene som ble utført i DPS hagen er et av favorittminnene mine fra oppholdet, den dagen spilte vi alt fra fotball til badminton og hadde en kjempe artig ute-dag!


  Så, der har du altså noen av de gode minnene mine fra innleggelsen min ved DPS døgnavdeling Øvre Romerike :)

  -Michelle

  #Innleggelse #PsykiatriskSykehus #DPS #Minner #GodeMinner

   

  9 kommentarer

  liveterherlig93

  10.12.2016 kl. 13:37
  fine bilder:)

  Linn Michelle

  10.12.2016 kl. 23:59
  liveterherlig93: Tusen takk :)

  Victoria Larsen

  10.12.2016 kl. 15:07
  Åh, fine bilder <3 klem!

  Linn Michelle

  10.12.2016 kl. 23:59
  Victoria Larsen: Tusen takk, så hyggelig <3 Klem tilbake!

  - Benedikte

  10.12.2016 kl. 15:41
  Såå godt å lese at du har hatt en positiv opplevelse med å være innlagt <3 Jeg var selv innlagt på akuttposten 2 ganger (ikke det samme som dps), men har kun dårlige erfaringer i form av overmedisinering, lite tilsyn osv. DPS er nok en mer tryggere og planlagt behandlingsform enn på akutten..

  <3 Masse klemmer til deg, du er flink og sterk som skriver om dette! Jeg sliter selv fortsatt, selv om det er ca 3 år siden innleggelsen. Så det at du enda ikke har alt på topp vil komme etterhvert, sålenge du er motivert selv :) Stå på!

  Linn Michelle

  11.12.2016 kl. 00:03
  Benedikte: Jeg har vært på akuttpost en gang tidligere, og det var ingen morsom opplevelse. Så det er jeg enig i. Det er trist å høre at du bare har hatt dårlige erfaringer. Om det skulle gå til det punktet igjen for deg, så håper jeg virkelig du får bedre hjelp og erfaring! Men selvfølgelig så håper jeg at det ikke går til det punktet for deg igjen..

  Tusen tusen takk for gode ord og støtte <3 Mange klemmer tilbake!

  Cameron

  10.12.2016 kl. 16:36
  You're doing so well, we met shortly after you were discharged and you've come such a long way since then. There is still more work to do of course, but I am here to help and support you on your continued recovery :)

  Linn Michelle

  11.12.2016 kl. 00:04
  Cameron: You're really the best and I'm so so lucky to have you in my life!!! I love you, baby <3

  - Benedikte

  11.12.2016 kl. 01:55
  <3 takktakk! Og null problem :-)

  Skriv en ny kommentar

  hits