linnmichelles.blogg.no -

 • Hover Effect
 • Noen ganger er 3 et stort tall

  06.12.2016 kl. 15:04

  For mange med psykiske lidelser så er det ofte dager, gjerne flere dager / uker / måneder på rad, der man ikke kan sette fingeren på noe positivt. Dagen(e) er grå som stein og føles ut som en i tillegg.. Hard med spisse kanter.. Når det faktisk skjer noe relativt ålreit i disse nedtur periodene, så har disse positive tingene dessverre ingen innflytelse på kropp og sjel. Når dette skjer så får man ofte dårlig samvittighet og føler at man er den mest utakknemlige personen i hele verden, og det verste med hele greia er at man ikke får gjort noe med det heller.. Siden jeg selv sliter veldig med min mentale helse, så har jeg pratet med en del likesinnede opp igjennom årene. Noe av det som gjør meg veldig trist og som gir meg pågangsmot og motivasjon til å informere mer om psykiske lidelser, er at folk blir møtt med tvil i stedet for forståelse. Til og med når man forklarer så godt man kan, er det allikevel folk som "ikke vil" forstå.

  "Han / hun har jo så mye bra for seg, hvordan kan dagene være så gråe da?" Det at man har en del bra ting for seg, det er både flott og godt. Men for eksempel en jobb, hvor mye penger man har, status og relasjoner har i ganske mange tilfeller ingenting med psyken å gjøre. Kanskje til en viss grad, men også ikke i det hele tatt. La oss si at du brekker begge armene, også sier jeg "du har jo så mye bra for deg, hvordan kan det gjøre så vondt da?" ...Synes du det var satt på spissen? Om du gjorde det, så synes jeg du skal tenke deg om igjen. For det er nemlig sånn det er! Psykiske lidelser er en fysisk sykdom sa legen min til meg en gang. Jeg ble spurt hvordan jeg hadde hatt det siden sist vi møttes, og jeg sa at jeg hadde hatt det helt ok, "frisk og rask bortsett fra det som foregår oppe i hodet mitt". Da fikk jeg beskjed om at det er lov å kalle seg syk, for man får faktisk fysiske utslag fra det psykiske. Når jeg tenkte meg om, så hadde hun jo helt rett. Jeg skulle sagt at jeg ikke hadde hatt det så bra, at jeg fortsatt er dårlig..

  Men til tross for hvor stor prosent det er av folk som sliter psykisk, så er det dessverre fortsatt litt små-tabu i samfunnet. Selv om verden nå i dag forteller deg igjennom media og sosiale medier at det er full forståelse vedrørende psykiske lidelser, så får man fortsatt tvilende kommentarer slengt i ansiktet. Det handler ikke om å være lat, det handler ikke om utakknemlighet eller det å være bortskjemt. Det handler om et sykt menneske som gjør sitt aller beste for å komme seg igjennom dagen, noen ganger time for time.. Disse menneskene ser kanskje "normale" og relativt "fornøyde" ut når du ser dem, men det betyr ikke at det ikke kan være helt motsatt når du ikke ser..

  UANSETT...

  Jeg er nemlig midt oppe i en nedtur periode akkurat nå. Det går veldig opp og ned, noen dager klarer jeg å kjenne på det positive, men som oftest så er dagene veldig grå. Jeg er veldig heldig og utrolig takknemlig ovenfor min kjære flotte samboer, vi prater åpne og ofte om hvordan vi begge har det og gjør det beste ut av dagene. Jeg går til terapi ved Gjøvik DPS poliklinikk, og Cameron er foreløpig med meg inn til timene. Jeg er veldig lykkelig sammen med Cameron og våre to husdyr! Jeg er glad jeg kan gjøre koselige kjæresteting, få delta på familiesammenkomster og henge med venner! Cameron trives på jobben sin, noe som gjør meg glad! Jeg kan nesten ikke vente med å starte studiene som starter allerede i januar 2017! Vi leier en leilighet i sentrum som vi har gjort super koselig til tross for omstendighetene, jeg har førerkort og egen bil! ...Men jeg sliter også veldig psykisk i tillegg!!

  Men, dette innlegget er ikke bare negativt og grått ;) I går så skjedde tre kjempe positive ting, tre positive ting jeg faktisk klarte å kjenne en del på! Dette er kanskje små filleting for noen, men for meg er dette tre store og verdifulle ting som jeg er kjempe stolt av.
  1: Når jeg ordnet meg på morgenen var jeg mindre "kontroll freak" og stressa enn vanlig til tross for at jeg hadde psykologtime.
  2: Jeg kom meg til psykologtimen! Jeg har måtte avlyst tre ganger i november på grunn av at jeg gruet meg i overkant mye og fikk panikk angst, og når jeg da utsetter så er det vanskeligere å komme seg inn igjen i riktig og viktig rutine.
  3: Jeg dro til IKEA rett etter timen selv om jeg fortsatt var veldig "on edge" etter psykologtimen.

  Så, jeg er super fornøyd og ser litt mer positivt på det å dra til psykologen mer jevnlig igjen framover!
  -Michelle

   

  #PsykiskLidelse #PsykiskeLidelser #PsykiskSyke #PsykiskSyk #MentalHelse #Psykolog #DPS #DPSpoliklinikk #Syk #Sjuk #GråDager #Positivitet #PsykiskeLidelserErEnFysiskSykdom

   

  10 kommentarer

  Beate Pedersen

  06.12.2016 kl. 15:16
  Har selv slitt psykisk (du kan lese om min historie på min blogg om du vil) så vet hvordan det er. Det går seg til etterhvert :-) Så bra du hadde en positiv dag i går :-D Slike dager er verdt å ta med seg og verdsette ekstra mye :-)

  Linn Michelle

  09.12.2016 kl. 12:07
  Beate Pedersen: Jeg skal absolutt sjekke ut historien din :) Jada, med god terapi og personlig hard jobbing, så går det seg til. Jeg blir nok aldri 100% frisk, men jeg ønsker å lære meg å leve med det :) Den dagen jeg kan tenke tilbake på vonde minner uten å få panikk, angst og traumer, men bare føle meg trist men sterk, og ikke deprimert, den dagen gleder jeg meg til! Men som du sier, det kommer med tiden, med nok åpenhet til profesjonelle og de rundt meg så blir det nok bra en vakker dag. Les gjerne inne på DPS døgn og personlig i mine kategorier for å lese mer om min historie ;) God klem til deg.

  Victoria Larsen

  06.12.2016 kl. 15:17
  Håper du får en fin Tirsdag :-)

  Linn Michelle

  07.12.2016 kl. 13:04
  Tusen takk og i like måte :)

  06.12.2016 kl. 22:02
  Vondt å høre at du sliter. Håper du en dag overvinner de indre smertene for godt.

  Er det en fremmed jeg kunne tenkt meg å gitt daglige bamseklemmer så må det være deg:-)

  Linn Michelle

  07.12.2016 kl. 13:07
  Takk for hyggelig kommentar :) Det håper jeg også, med nok terapi og hard jobbing så klarer jeg nok å overvinne noe av det jeg sliter med. Jeg kommer nok alltid til å dra den tunge bagasjen min etter meg, men forhåpentligvis så blir det lettere å bære den med seg i framtiden :) Tusen takk igjen, for en hyggelig kommentar, den var skikkelig koselig å lese og gjorde dagen min litt lysere!

  07.12.2016 kl. 23:44
  Du er sterk, satser på at bagasjen kommer til å henge på slep laangt etter med tiden:-)

  Åsså så pen da!.

  Hva skal du studere over nyttår? .Håper det kan hjelpe deg fremover.

  Linn Michelle

  09.12.2016 kl. 05:25
  Anonym: Tusen takk, så hyggelig å høre! Ja, får satse på at det blir lettere å bære bagasjen etterhvert :) Jeg starter med generell studiekompetanse, noe som kan hjelpe meg en hel del framover.

  Cameron

  08.12.2016 kl. 09:29
  You are so strong and so brave for sharing so much about your problems on here. I'm so proud of you for how hard you work, and I'm very lucky to have found you! 💜

  Linn Michelle

  09.12.2016 kl. 12:08
  Cameron: Thank you so much baby <3 That means a lot to me! I'm very lucky to have found you too!!

  Skriv en ny kommentar

  hits